VELIKI ČETRTEK – dan obeda in izdaje: 

Na veliki četrtek je Jezus pri zadnji večerji postavil zakrament svete evharistije, največji čudež, s katerim je med nami vedno navzoč in nam daje moč za življenje. Preden je to storil, je svojim učencem umil noge, s čimer je pokazal svojo ponižnost. Velika naloga za nas, saj je v tem svetu prava ponižnost zelo malo cenjena.

Ob 19.00 bo slovesna sv. maša in umivanje nog dvanajstim možem. Nato sledi molitveno bdenje z Jezusom na Oljski gori.

+ + + + + + + + + + + + + + 

VELIKI PETEK – dan bolečine in zapuščenosti.

Ta dan je ves preplavljen s spomini na Jezusovo neznosno trpljenje. Ob nenehnem zaničevanju, posmehovanju, trnovi kroni, bičanju, prenašanju težkega križa na kraj svoje smrti… človeka kar zmrazi in se zgrozi. A vse to samo zaradi človeške 

krutosti in zaradi človeškega greha. On pa ljubi do konca. Ponuja nam vedno novo možnost. Deli nam svoj blagoslov. Potrudimo se, spremljajmo ga na poti, ki jo mora prehoditi z nami in za nas, ter vsaj svoj del naloge opravimo tako, da mu ne bo v dodatno breme.

Začetek obredov: branje pasijona, češčenje križa in sv. obhajilo ob 19.00. Že od 18.00 dalje bo na voljo spovednik g. Franjo Simončič.

+ + + + + + + + + + + + + +

VELIKA SOBOTA – dan žalosti in tišine.

Cerkev se na veliko soboto mudi pri Jezusovem grobu in premišljuje njegovo trpljenje in smrt.

Zjutraj ob 6.30 bo pri cerkvi blagoslov ognja za domove.

Čez dan duhovnik blagoslavlja velikonočne jedi po priloženem razporedu. 

Zvečer ob 19.00 pričetek slovesne vigilije pred velikonočnim praznikom.

+ + + + + + + + + + + + + +

VELIKA NOČ – dan zmage in veselja.

Na ta veliki praznik je pred nami velika naloga. Resnično moramo spoznati veličino Kristusovega vstajenja. Premagan je bil greh, potrjeno je vse, kar na Kristus uči. Torej pričujmo drugim o njegovi veličini, veselimo se! Darujmo svojo radost in veselje drug drugemu. Kajti: Kristus je vstal! Kristus živi!

Vstajenjska slovesnost pri Božjem grobu in velikonočna procesija bo zjutraj ob 6.45. Nato sledi praznična sveta maša. Druga maša pa bo ob 10.00. Pri obeh mašah bo ofer za nove orgle v naši cerkvi.