V petek 19. avgusta 2011 ob 20.00 vabljeni na 3. ANIN GLASBENI VEČER.

Nastopila bosta:

Jerneja Vakselj – violina
Martin Šušteršič - klavir

JERNEJA VAKSELJ (1993) se je že v rosnih letih začela ukvarjati s petjem, vendar pa je njeno glasbeno udejstvovanje posvečeno predvsem violini.

V Glasbeni šoli Krško je pod mentorstvom dr. Barbare Smolej Fritz razvila svoj talent in pridobila znanje, ki ga pridno nadgrajuje že enajst let. Za sabo ima številne violinske nastope in tekmovanja – kot solistka in v komorni zasedbi. Na regijskem tekmovanju mladih glasbenikov je leta 2003 osvojila srebrno, leta 2006 pa zlato priznanje. Istega leta je osvojila priznanje tudi na državnem tekmovanju TEMSIG. Tekmovanj mladih glasbenikov se je udeležila tudi kot članica klavirskega tria. Leta 2005 in 2008 je trio pod mentorstvom prof. Maje Virant, prejel srebrno nagrado na regijskem tekmovanju. Jerneja je sodelovala na mnogih mednarodnih poletnih šolah doma in v tujini in svoje znanje izpopolnjevala pri priznanih profesorjih.

V Simfoničnem orkestru Glasbene šole Krško sodeluje sedmo leto in je namestnica koncertne mojstrice. Večkrat se je predstavila tudi kot solistka – s Simfoničnim orkestrom, z godalnim in tamburaškim orkestrom Glasbene šole Krško; imela pa je tudi dva samostojna recitala; s klavirskim triom pa je letos izvedla celovečerni koncert.

Jerneja bo tudi svojo nadaljnjo pot poklicnega izobraževanja posvetila glasbi.

MARTIN ŠUŠTERŠIČ (1970) na letošnjih Aninih glasbenih večerih sodeluje že drugič.

Kot Jerneja, je tudi sam član krškega Simfoničnega orkestra in je koncertiral z mnogimi že uveljavljenimi glasbeniki iz našega okolja. Prav tako pogosto sodeluje na mnogih nastopih, koncertih, prireditvah in tekmovanjih v okviru Glasbene šole Krško, kjer je od leta 1993 redno zaposlen kot korepetitor.