clip_image002V tem obdobju številni prejemajo zakrament svete birme in tudi naša župnija se pripravlja na ta praznik. Cerkve se za te priložnosti napolnijo, kot le redkokdaj. Prihajajo verni, manj verni in celo neverni. Za mnoge je birmanska slovesnost po dolgem času srečanje z Bogom, s Cerkvijo, z duhovnikom in zakramenti. Veseli smo tega, čeprav nam ob njih naše misli zaskrbljeno pohite k birmancem. K tem mladim dekletom in fantom, ki v lepih oblekah ter z botri ob strani ob lepem petju vstopajo v praznično okrašeno cerkev. Njim bi radi zaželeli več trdnosti v veri, neomajnosti v upanju in širine v ljubezni do Boga.

 

Ob srečanju z birmovalcem birmanci povedo veliko lepega o pripravi, izrečejo številne obljube o zvestobi. Nekateri govorijo o redni molitvi, drugi o zavzetem prejemanju zakramentov, tretji obljubljajo sodelovanje v župniji, v pevskem zboru, mladinski skupini... Že dan po birmi pa se začne dotlej polna cerkev prazniti. Marsikaterega obraza ni nikoli več. Nekateri menijo, da je birma za marsikoga »svečano slovo od Cerkve in vere«.

Upam, da to ne bo veljalo za naslednje fante in dekleta, ki želijo prejeti zakrament sv. birme: Luka Arh, Nejc Arh, Luka Barbič, David Božič, Andraž Dragan, Rihard Jarkovič, Tadej Koretič, Matej Kovačič, Tadej Letnar, Andrej Mavsar, Peter Mlakar, Nino Molan, Klemen Novak, Nejc Plankar, Klemen Podpadec, Nejc Pustavrh, Mitja Radej, Matej Rostohar, Tim Sevšek, Marko Sintič, Kevin Zorič, Anastazija Brašnič, Špela Budački, Lara Gramc, Kaja Hiti, Dolores Jalovec, Maja Kozole, Zala Kržan, Monika Kuhar, Anamarija Lakner, Sandra Mavsar, Nina Mirt, Tea Orožen, Anja Pacek, Marija Pešterean, Anja Puntar, Maja Račič, Saša Rus, Nina Urbanč in Špela Vegelj.

Sveti Duh naj obdari njihova srca s svojimi sedmerimi darovi!