V petek, 22. 11. 2019, smo v naši župniji obeležili 25 let delovanja župnijskega mešanega pevskega zbora Laudate pod vodstvom Kristine Lovšin Salmič in na predvečer dneva Rudolfa Maistra počastili spomin na fante iz naših vasi, ki so padli v prvi svetovni vojni.

Večer smo začeli s sveto mašo v župnijski cerkvi, ki je bila še posebej slovesna, saj so jo pevci obarvali z zborovskim petjem. Manca Marinčič je spregovorila v imenu zbora in na koncu maše ljudi povabila na spominsko slovesnost. Župnik Ludvik Žagar se je na koncu obreda zahvalil pevcem in še posebej njihovi zborovodkinji za delo ter vložen trud pri vodenju zbora, ki je velik doprinos k cerkvenemu in drugemu kulturnemu dogajanju v kraju.

Po maši se je program nadaljeval na trgu pred cerkvijo. Sledila je obeležba dneva generala Rudolfa Maistra. Predsednik KS Leskovec pri Krškem Jože Olovec je na spomenik fantom iz naših vasi, ki so padli v prvi svetovni vojni, položil venec. Tam so pevci nadaljevali svoj program s petjem slovenskih domoljubnih pesmi. Gospod župnik je pri spomeniku opravil molitve za pokojne. Program sta zaokrožila Filip Černelč z branjem Maistrovih pesmi in Mirjana Marinčič z govorom o zgodovinski pomembnosti Maistrovega boja za slovenstvo, o pomenu narodne zavednosti, kako ta izginja in zakaj je pomembno, da jo oživimo in prenesemo na mlajše generacije.

M.M.

Fotogalerija!