Tako kot so se ob Jezusovem rojstvu Sveti trije kralji prišli poklonit v Betlehem, tako smo se otroci in odrasli v naši župniji v nedeljo, pred praznikom Sv. treh kraljev prišli ponižno predstavit družinam po Leskovcu in nekaterih vaseh. Sodelovalo je kar 11 skupin, kar pomeni čez 60 otrok in odraslih. Ljudje, ki so odpirali vrata so bili navdušeni, ko so videli, kako srčno in s kakšno veliko željo so prišli otroci v vetru in mrazu, da bi z recitalom ter pesmijo zbirali denar za misijonske dežele.

Vsi utrujeni, a precej zadovoljni smo zaključili dan z dogovorom, da se naslednji dan, v ponedeljek ob 18. uri dobimo pri sveti maši. Res smo se zbrali v velikem številu , kjer so najprej predstavili recital svetih treh kraljev, pastirjev in zvezde repatice, kasneje pa z molitvijo sodelovali pri sveti maši. Gospod župnik je med pridigo k sodelovanju povabil otroke, ki so znali odgovoriti na vsa vprašanja in z marsikaterim odgovorom tudi presenetili. Res se vidi, kako velika srca imajo ta majhna bitja in da v njih ni nobene zlobe.

Ob koncu smo se še skupinsko fotografirali ter odšli v župnišče na zasluženo pico in sok.

V soboto, 11. januarja 2020 se bodo nekatere skupine udeležile tudi škofijskega srečanja kolednikov, ki bo v župniji Šentjernej.

Nina Menič

Fotogalerija!