»Kdo je ustvaril utripajoče zvezde, kdo je ustvaril tebe, mene, njega …« so letošnji prvoobhajanci, ki bodo 24. maja 2020 prejeli prvo sveto obhajilo, zapeli pred oltarjem naše farne cerkve in se tako prisrčno predstavili župnijskemu občestvu.

33 tretješolcev se pri verouku pod vodstvom katehistinje Natalije in Mateje letos pripravlja na prvo sveto spoved in prvo sveto obhajilo. V pripravah na ta pomenljiv dan, smo jih spoznali na drugo februarsko nedeljo, v kateri je gospod župnik Ludvik starše še posebej povabil k zavedanju, kako velik zgled predstavljajo s svojim življenjem, saj otroci zrcalijo njihova dejanja, besede in navade. Vse skupaj je povabil, da bi se tudi doma s skupno molitvijo pripravljali na slovesen trenutek, ko bo Jezus na poseben način vstopil v njihovo družino.

Otroci so na tokratni predstavitvi prejeli tudi lepo izdelane lesene angelčke s svojim imenom, ob koncu bogoslužja pa so se angelu varuhu tudi izročili s tistimi, kot metulj blagimi besedami, ki smo jih vsi kot otroci, verjetno spoznali med prvimi: Sveti angel varuh moj, bodi vedno ti z menoj. Stoj mi noč in dan ob strani, vsega hudega me brani ...

Podpirajmo otroke in njihove družine z molitvijo. Naj angel varuh vedno bdi nad njimi.

Petra Rep Bunetič

Fotogalerija!