Spoštovani starši, dragi otroci veroukarji in vse župnijsko občestvo!

Zaradi nastalih razmer v zvezi s pojavom koronavirusa, smo se naenkrat vsi znašli v povsem novih okoliščinah, ki jih do sedaj nismo bili vajeni. Pojavljajo se težave (omejitve) na mnogih področjih našega skupnega življenja: šole, službe, vrtci, trgovine, prevozi, športne in razvedrilne dejavnosti, obiski sorodnikov v bolnišnicah, domovih za ostarele…in nenazadnje obisk nedeljske svete maše, verouka in drugih verskih dejavnosti.

 

Ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore je ob tem poudaril, da »se vsak od nas vedno bolj zaveda odgovornosti, pred katero je postavljen…, morda pa lahko zdajle na poseben način spoznamo, kako smo vsi v istem čolnu in da moramo vsi zgrabiti za vesla«, kar pomeni, da nikakor ni čas za obup in črnogledost, ampak skušajmo ostati drug z drugim povezani na tiste načine, ki so nam v tem trenutku omogočeni.

 

Prav zato sem se odločil, da se oglasim in vam povem, da veliko mislim na vas, vaše otroke in vse družine ter posameznike v naši župniji. Vsak dan molim za vse prebivalce naše župnije. Vsak dan tudi mašujem v kapeli v župnišču ob isti uri in po tistih namenih, kot je napisano v Farnem listu.

 

Glede na to, da otroci ne morejo obiskovati verouka in svete maše, smo se kateheti po usklajenem medsebojnem pogovoru odločili, da vas naprosimo za sodelovanje (podobno kot za šolo). To pomeni, da otroci od prvega do šestega razreda v času, ko ni verouka, vsak teden rešijo eno lekcijo, od tam naprej, kjer so pri rednem verouku končali v tednu pred 15.3. Otroci 7 razreda pa naj rešijo vse lekcije do vključno 11. Birmanci naj predelajo vseh 80 vprašanj, molitvene in druge obrazce kakor je bilo že dogovorjeno. Na ta način naj bi predelali vso predvideno snov in ne bi bilo potrebno nadoknaditi odpadlih ur verouka. Če bi se ob tem pojavilo kakšno vprašanje, se lahko obrnete na določenega kateheta na spodaj navedeni naslov:

 

Natalija Vakselj         Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Anita Zupančič         Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Mateja Jordan           Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

Benjamin Siter           Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Ludvik Žagar             Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Upam, da bomo uspešno prebrodili nastalo krizo in spet kmalu svobodno zadihali.

 

Priporočam vam, da vsaj ob nedeljah prisostvujete sveti maši, ki jo iz mariborske stolnice prenaša RTV SLO na 2. programu. Veliko dobrih verskih vsebin najdete tudi na Radiu Ognjišče (http://radio.ognjisce.si).

Jutri, na praznik sv. Jožefa se začne TEDEN DRUŽINE, zato vam prilagam nekaj dostopov do gradiv, kjer boste našli lepe misli za vsak dan v tem tednu. Naj vam koristi, da boste kot družina skupaj preživeli nekaj lepih večerov.

https://portal.pridi.com/

Zgibanka_Od_sv._Jožefa_do_Gospodovega_oznanjenja.pdf

 

Vsem želim zdravja, dobre volje in poguma. Naj vas spremlja Božji blagoslov in varstvo naše nebeške Matere Marije.

Ludvik Žagar, župnik