Od 22. junija do 14. julija sta bila na obisku v domovini svojih staršev argentinska Slovenca g. škof msgr. Lojze Urbanč in njegov brat duhovnik France Urbanč. Škof Lojze vodi škofijo Catamarca, ki je po površini trikrat večja od Slovenije, brat France pa je župnik v provinci Tucuman, ki leži prav tako na severnem delu Argentine.

Brata Urbanč sta v teh dneh obiskala številne sorodnike in prijatelje, s katerimi vseskozi ohranjata tesne stike, hkrati pa sta obujala lepe spomine na kraje in dogodke, o katerih sta jima pogosto pripovedovala njuna starša.

Med drugim sta ob tej priložnosti poromala tudi na Brezje, Zaplaz, v Pleterje in obiskala nekatere duhovnike v leskovški dekaniji. V sredo, 6. julija sta bila na obisku pri novomeškem škofu in predsedniku SŠK msgr. Andreju Sajetu in pri upokojenem škofu msgr. Andreju Glavanu. Preden se bosta vrnila v rodno Argentino želita obiskati še francoski Lurd, kjer bosta Materi Božji izročila svoje delo in vernike, ki so jima zaupani tam daleč »preko luže«.        

župnik Ludvik

Fotogalerija!