Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec pri Krškem danes (v soboto, 15. oktobra) pripravlja dan odprtih vrat, ki ga bo sklenilo s krajšim programom slovesnega prevzema njihove najnovejše pridobitve - gasilske avtocisterne, je že sinoči v sodelovanju z domačo župnijo poskrbelo za blagoslov vozila GVC 24/50 s 5000-litrskim rezervoarjem vode, ki sta ga od PGE Krško odkupila Gasilska zveza Krško in PGD Leskovec pri Krškem

Zaradi že načrtovanih drugih obveznosti za današnji sobotni dan je župnik Ludvik Žagar prišel nasproti želji vodstvu PGD Leskovec pri Krškem in se skupaj z gasilci in gasilkami vseh generacij v včerajšnjem večernem času priporočil, da bi prometno sredstvo, ki so ga sicer prevzeli v uporabo v letošnjem avgustu, bilo čim manj v uporabi v stiski.

V krajšem evangeliju je bilo moč prisluhniti, da Jezus predstavlja pot, resnico in življenje, s poudarkom med drugim tudi na tem, naj se priporočimo za varno in srečno opravljanje dela tekom gasilskega poslanstva. Župnik je nadgradil misel tudi z izpostavitvijo pomena življenja – kakšna sreča zagotovo preveva nekoga, ki pomaga zlasti pri reševanju življenj kot tudi pri nudenju pomoči v stiskah kot so požari, potresi, tudi prometne nesreče in drugi pripetljaji, ob katerih prihitijo gasilci na pomoč.

Predsednik PGD Leskovec pri Krškem Borut Arh se je ob koncu blagoslova zahvalil župniku za njegovo podporo in sodelovanje, beseda v neformalnem delu, ki je sledil s pogostitvijo s pecivom in pijačo, pa je med njima nanesla tudi na ogled in preučitev možnosti obnovitve podobe sv. Florjana na gasilskem stolpu leskovškega gasilskega doma v času, ko bo postavljen gradbeni oder.

Petkov večerni blagoslov že s pentljami okrašene nedavne pridobitve, ki bo uradno ob prisotnosti predvidoma predsednice GZ Krško Ane Nuše Somrak in predstavnika/predstavnice Mestne občine Krško dosegel vrhunec dneva danes, v soboto, ob 14. uri, je še en spodbuden košček v mozaiku dogodkov, napredka in razvoja, ki sovpadajo s 130-letnico PGD Leskovec pri Krškem, katerega društvo obeležuje v tem letu, slavnostno pa bodo niz spodbudnih prelomnic in pridobitev izvedli v letu 2023, ko naj bi namenu predali obnovljene, modernizirane in razširjene prostore gasilskega doma, ki domuje v večnamenskem objektu v Leskovcu.

Doroteja Jazbec

Fotogalerija!