V ponedeljek, 2. januarja 2023, je bil zadnji počitniški dan in otroci leskovške župnije ter njihovi voditelji smo se dobrovoljni kot pogumni koledniki odpravili po bližnjih vaseh in samemu Leskovcu pri Krškem z dobrodelnim namenom – Trikraljevsko akcijo, da pomagamo pri reševanju stisk v misijonskih deželah. Obiskali smo nekatere ulice Leskovca in Griča, Žadovinek, Brege, Vihre, Mrtvice, Gorico, Jelše, Brezje, Brezovsko goro, Selce, Veliko vas, Gorenjo vas, Mali Podlog in Gržečo vas.
Od hiše do hiše smo prinašali voščilo in blagoslov ob praznikih in v novem letu ter zaprosili za prostovoljne darove ljudi, ki so za nas odprli vrata. Domačini so z veseljem poslušali naše petje iz pesmi Tam stoji pa hlevček in besedilo vseh sodelujočih kolednikov ter poklonili darove za projekte slovenskih misijonarjev, pa tudi sladke dobrote za otroke kolednike. Posameznim družinam smo razdelili tudi letak, na katerem je pojasnjeno, kam so šli prispevki lanske akcije in komu so namenjeni letošnji prispevki. Izročili pa smo tudi nalepko 20+G+M+B+23, kar pomeni, da Jezus Kristus blagoslovi to hišo oz. v slovenski različici, da trije kralji – Gašper, Miha in Boltežar – želijo tudi, da bi bili farani v novem letu zdravi, da bi imeli blagoslov pri delu in da bi bili bolj povezani med seboj in z Bogom.
Domačini so nas pohvalili, obenem še kaj z nami pokramljali in ugotovili, da so koledniki od minulega leta tudi zrasli.
Najlepša hvala otrokom kolednikom za vztrajnost in pogum, da so ponosno pristopili k Trikraljevski akciji kot mali misijonarji ter s tem pripomogli številnim ljudem v stiski v revnih predelih sveta.

Iskrena hvala vsem dobrim ljudem, ki so po svojih močeh pripomogli k uspehu Trikraljevske akcije in v skupnem znesku darovali 4.391,85€

Koledniki se bomo ponovno zbrali na praznik Sv. treh kraljev v farni cerkvi pri večerni sveti maši, pri kateri bomo z veseljem sodelovali ter se tako predstavili tudi zbranim faranom ter g. župniku.

                                                                                                                                     Mateja Colarič Bajc

Fotogalerija!