V četrtek, 8. 6. 2023 smo obhajali praznik Svetega rešnjega Telesa in Krvi – temu krščanskemu prazniku rečemo tudi telovo. Praznik je posvečen čaščenju evharistije in je središče naše vere. Evharistijo, ki je daritev Kristusovega telesa in krvi, je Jezus postavil na veliki četrtek, ko je z apostoli obhajal zadnjo večerjo. Izraz evharistija izhaja iz grščine in pomeni zahvaljevati se.

Tu se v prvi vrsti zahvaljujemo Jezusu Kristusu, ki je dal življenje za nas. Zahvaljujemo se mu, saj nam razodeva vse skrivnosti, zaradi katerih je naša vera močnejša in globlja. Zakrament svete evharistije nam obuja spomin na Jezusovo trpljenje in vstajenje. Prav tako pa nas združuje, ker, kot pravi apostol Pavel: ''Ker je kruh eden, smo mi, ki nas je veliko, eno telo, ker smo vsi deležni enega kruha.'' (1 Kor 10,16-17)

Tudi v Leskovcu smo obhajali praznik in po končani praznični sveti maši obhajali še procesijo. Procesija je potekala pri štirih oltarjih, kjer se je pelo evangelije, bralo prošnje ter blagoslavljalo z Najsvetejšim. V procesiji so poleg gospoda župnika Ludvika in ministrantov sodelovali tudi nosači bander, nosač križa, otroci, ki so trosili cvetje, pevci ter ostali župljani.

Obred je bil čudovit opomnik, da se moramo bolj zavedati, kaj vse je Jezus dal za nas in kako velika je Božja ljubezen do nas. Prav tako, pa je to izraz edinosti Cerkve in s tem Božjega ljudstva.

Nina Menič

Fotogalerija!