V nedeljo, 9.7.2023, smo pri cerkvici sv. Urha na Vihrah praznovali žegnanjsko nedeljo. Zbrala se je številna množica vernikov iz soseske in tudi od drugod. K temu je pripomoglo tudi odlično vreme in prijetna senca dreves, saj sveta maša poteka že vrsto let pred cerkvijo.

V zadnjih letih je bila ta majhna cerkev s strani domačinov in pod vodstvom gospoda župnika, Ludvika Žagarja zelo lepo obnovljena. Prav tako vaščani skrbno urejamo okolico cerkve, saj je ta velik ponos kraja, njena okolica pa postanek številnih popotnikov, ki jih privabi naš lep kraj.

Letošnja slovesnost je bila še posebej čustvena in slovesna, saj se verniki poslavljamo od našega dolgoletnega župnika, Ludvika Žagarja. Pri nas je za sv. Urha maševal 35 let. Kot vsako leto, nas je tudi letos nagovoril s čudovito pridigo. Ljudski pevci vseh starosti smo zapeli hvalnico svetemu Urhu in skozi celotno mašo ustvarili lepo vzdušje. Za glasbeno spremljavo je poskrbela Natalija Vakselj. Prav tako je med nami prepevala naša domačinka in izvrstna solo pevka Mihaela Komočar Gorše, ki je v izjemni solistični izvedbi odpela psalm. Posebnost kraja je naš priložnostni otroški pevski zbor, ki ga sestavljajo otroci vseh starosti in se še prav posebej skrbno pripravljajo na dogodek s pevskimi vajami.

Pred koncem svete maše smo se gospodu župniku, Ludviku Žagarju poklonili z zaigrano skladbo K tebi želim moj Bog v izvedbi Krištofa Račiča na pozavni in Jakoba Račiča na baritonu (mentor Franci Arh), Kristina Ogorevc Račič pa se je v imenu vseh prisotnih gospodu župniku zahvalila za vse lepe trenutke, ki smo jih 35 letih doživljali skupaj. V zahvalo smo mu podarili sliko sv. Urha. Le to mu je izročil predsednik KS Krško polje Peter Račič, naše skupno darilo pa ključar Franci Jankovič. Prav tako nismo pozabili na našo kuharico Marico, ki je vedno odlično poskrbela za gostoljubje v župnišču.

Naj jima Bog povrne vso dobroto in naj jima zdravje še dolga leta služi!

Na koncu smo praznovanje zaključili ob hladni pijači in domačem pecivu, ki ga vsako leto pripravijo dekleta in žene iz soseske.

Kristina Ogorevc Račič

Fotogalerija!