Zadnjo julijsko nedeljo, 29. 7., smo se pri obeh sv. mašah poslovili od našega gospoda župnika Ludvika Žagarja in se mu zahvalili za 35 let vodenja naše župnije, v kateri je pustil neizbrisen pečat. Posebej slovesno je bilo pri sv. maši ob 11.00, pri kateri so poleg odraslega cerkvenega zbora prepevali tudi otroci in solistka Mihaela Komočar Gorše. Pri bogoslužju so sodelovali predstavniki različnih župnijskih sodelavcev. Po maši smo se gospodu župniku, ki je bil naš pravi duhovni oče, zahvalili za bogate sadove, ki jih je zasejal v tem času – ne le v župniji, ampak tudi širše. V imenu župnijskega občestva se mu je zahvalila Davida Jagrič, iz vrst ministrantov Matej Žokalj in v imenu mladincev Anamarija Arh. Svojo hvaležnost so mu izrazili tudi Jože Olovec v imenu KS Leskovec pri Krškem, Filip Černelič iz KD Leskovec pri Krškem ter Boštjan Arh kot predstavnik PGD Leskovec pri Krškem. Več kot desetletje je bilo leskovško župnišče tudi dom krškega župnika Alfonza Grojzdeka, ki se je gospodu župniku Ludviku zahvalil za vso njegovo skrb in sožitje. Zahvala je bila izražena tudi skrbni gospodinji Marici Grilc, ki bo gospodu župniku gospodinjila tudi v novi župniji na Veliki Dolini.

Gospod župnik se je ob koncu maše zahvalil z besedami »vsem hvaležen za vse« in še posebej poudaril posameznike, ki so mu bili pri duhovniškem poslanstvu najbližji – gospodinja Marica, gospod župnik Fonzi, njegova desna roka Natalija Vakselj in njegova osebna zdravnica Davida Jagrič.  

Prav za to priložnost je napisal in izdal knjigo spominov na svoje življenje in življenje leskovške župnije ter jo poleg skodelice namenil za vsako gospodinjstvo. Knjiga bo dragocen spomin tudi prihodnjih generacijam.

M.P.

Fotogalerija!