V župnijski cerkvi v Krškem je 11.10.2023 ob 17. uri potekala slovesna zahvalna sveta maša. Gospod župnik Alfonz Grojzdek je namreč ta dan praznoval svoj 90. rojstni dan.

Praznovanje je potekalo v hvaležnem vzdušju najprej gospodu Bogu in njegovimi bivšimi in sedanjim sodelavcem. Sveto mašo je vodil . msgr. Andrej Glavan, upokojeni škof, ki tudi te dni praznuje svoj 80 rojstni dan v somaševanju mnogih duhovnikov. Gospod Grojzdek je najstarejši še aktiven župnik v škofiji. Svoje pastoralno delo opravlja z vso misijonsko zavzetostjo. Tako uči verouk učence višjih razredov, ko jih pripravlja na birmo, obiskuje svoje župljane po domovih v postnem in adventnem času in oznanja božje kraljestvo.

Vsako leto pa poučuje tudi katehumene, ki jih pripravlja na prejem svetih zakramentov. V Krškem je že 16 let. Tudi njegovi bivši farani so prišli k sveti maši. Somaševali pa so njegovi bivši kaplani, sedaj župniki, ki so razpršeni po vsej Sloveniji. Zanimivo je, da si je g. Fonzi izbral kraj bivanja v župnišču v Leskovcu in tako sledil navodilom cerkve, naj duhovniki bivajo skupaj če je to mogoče. Tako je bil član župnijske družine v Leskovcu skupaj z g. Ludvikom in gospodinjo Marico. Po njuni premestitvi pa sedaj lepo sodelujeta z mladim g. župnikom Matejem Gnidovcem.

Po sveti maši je sledilo agape na katerega smo bili vsi navzoči pri sveti maši povabljeni v župnišče v Krškem. Za postrežene okusne jedi in pijačo pa so poskrbeli krški farani, čutili in videli smo kako gospoda Fonzija cenijo in ga imajo radi. Praznovanje je bilo zaključeno s prošnjo, naj mu Bog še naprej podeli zdravja in božjega blagoslova.

Davida Jagrič

Fotogalerija!