Na belo nedeljo 7.4. 2024 smo pri maši doživeli čudovit dogodek - predstavitev letošnjih 36 prvoobhajancev. V cerkvi se je zbrala množica ljudi, ki so prišli pozdraviti dečke in deklice, ki se pripravljajo na pomemben korak na svoji verski poti.

Ob koncu maše je sledila predstavitev prvoobhajancev, kjer so bili ti otroci predstavljeni skupnosti. Ta dogodek je bil simboličen, saj so prvoobhajanci prejeli v dar kruh. Kruh, ki je pomemben simbol, saj predstavlja Jezusovo telo, ki ga bodo prvič prejeli pri prvem svetem obhajilu.

Glavni namen te predstavitve je bil spodbuditi župnijo k molitvi za prvoobhajance in njihove družine. Molitev je pomemben del verskega življenja, ki nas povezuje in nas podpira v naših duhovnih prizadevanjih.

Maša se je zaključila s blagoslovom, ki je prinesel občutek miru in povezanosti med vsemi navzočimi. Predstavitev prvoobhajancev je bil resnično lep dogodek, ki je prinesel veliko veselja in navdiha vsem prisotnim. Takšni dogodki nas spomnijo na pomembnost vere in skupnosti ter nas spodbujajo k poglobitvi našega duhovnega življenja.

Teja Lavrenčič

Fotogalerija!