Datum odhoda: 30.4.2011

Število dni: 2 Čas za prijavo: do zasedbe mest Prevoz: avtobus Cena: 89 € za vsaj 40 oseb

Program potovanja:

1. dan: sobota, 30. aprila

Odhod iz Sevnice ob 17. uri, iz Krškega ob 17.30 uri. Vožnja s krajšimi postanki mimo Postojne, Benetk in Firenc proti Rimu. Nočna vožnja.

2. dan: nedelja, 1. maja

V jutranjih urah prihod v Rim. Vožnja v Vatikan, kjer se bomo pridružili množici vernikov z vsega sveta na Trgu sv. Petra. Udeležba pri slavnostni papeževi maši in razglasitvi svetega očeta Janeza Pavla II. za blaženega. Po končani slovesnosti slovenska sveta maša s priprošnjo novemu blaženemu v eni od rimskih cerkva. Nato odhod proti domu. Vrnitev po isti poti s prihodom v Ljubljano v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

V ceno je vključeno:

prevoz z udobnim visokopodnim in klimatiziranim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in dovolilnice za vstop avtobusa v Rim, spremstvo, duhovno vodstvo in organizacija.

informacije o destinaciji: Sveti oče Janez Pavel II. – Karol Jozef Wojtyła se je rodil 18. maja 1920 v Wadowicah na Poljskem. Oktobra 1941 je vstopil v krakovsko semenišče, v duhovnika pa je bil posvečen 1. novembra 1946. Januarja 1964 je postal krakovski nadškof, 1967 pa ga je papež Pavel VI. imenoval za kardinala. Za papeža je bil izvoljen 16. oktobra 1978 in tako postal prvi slovanski papež. Njegov pontifikat je trajal več kot 26 let in je bil tretji najdaljši v zgodovini. Vso svojo energijo je usmeril v ljubezen do vsega človeštva, zavzemal se je za mir povsod po svetu ter za dialog med religijami – bil je prvi papež, ki je molil v anglikanski katedrali ter prvi, ki je vstopil v mošejo. Spodbujal je pastoralno delo Cerkve in to še posebej na mnogih apostolskih potovanjih. Slovenijo je obiskal kar dvakrat, prvič leta 1996 ob 1250-letnici krščanstva na Slovenskem in drugič leta 1999 ob beatifikaciji Antona Martina Slomška. Veliko se je posvečal družinam in mladim, ki so se okoli njega v velikem številu zbirali na Svetovnih dnevih mladih na različnih koncih sveta. Umrl je 2. aprila 2005 v Rimu. Tedaj se mu je prišlo poklonit preko tri milijone romarjev. Pridružimo se slovesnosti beatifikacije tega velikega papeža na prehodu v tretje tisočletje.

Izračun je narejen 10. marca 2011. DDV je vračunan v ceno. Pridržujemo si pravico zvišati ceno v primeru zvišanja cen prevoznika, hotelsko-gostinskih storitev, v primeru spremembe deviznega tečaja ter v primeru manjšega števila udeležencev; v primeru premajhnega števila prijav ali višje sile pa odpovedati romanje.

Pridržujemo si tudi pravico do sprememb v programu zaradi okoliščin, ki jih ob pripravi programa ni bilo mogoče predvideti (zaprtje objektov zaradi višje sile ...).

Opozorilo: v gradovih, muzejih in drugih lokacijah, kjer je lokalno vodstvo omejeno na manjše število oseb, bo potrebno našo skupino deliti. Tako bo ena skupina imela vodstvo v slovenščini (prevajanje našega vodnika), druga pa v angleščini. Prosimo za vaše razumevanje. Splošni pogoji in navodila za potovanje so na voljo kot posebna priloga v agenciji, objavljeni pa so tudi v katalogu "Potovanja 2011" in na spletni strani agencije. Vsebina programa je last podjetja QUO VADIS d.o.o. in je avtorsko zaščitena. Kopiranje in povzemanje programa v celoti ali po delih brez soglasja izdajatelja ni dovoljeno. © QUO VADIS d.o.o., 2010. Vse pravice pridržane.

Odhod iz Posavja organizira: TA Turizem Toni Sevnica

Informacije in prijave: Janko Božič 041 633 918

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

www.avto-prah.si