V torek 5. julija 2011 ob 20.00 uri vabljeni na  1. ANIN GLASBENI VEČER.

Nastopili bodo:

  • Kvartet pozavn - Jure Medvešek, Žan Tkalec Dejan Žnideršič in Franci Arh
  • Marko Arh – rog
  • Martin Šušteršič – klavir

 

Kvartet pozavn sestavljajo JURE MEDVEŠEK (1995), ŽAN TKALEC (1991), DEJAN ŽNIDERŠIČ (1978) in FRANCI ARH (1965). Skupina formalno ne deluje v tej zasedbi. Njihovi stični točki sta pozavna in Franci Arh, profesor pozavne v Glasbeni šoli Krško, pri katerem so se v otroških letih ostali trije člani kvarteta začeli učiti igranja na ta inštrument.

Jure Medvešek se zdaj uči pozavne pri prof. Mihaelu Švaganu na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. Žan Tkalec po z odliko opravljeni maturi na Srednji glasbeni in baletni šoli (SGBŠ) v Ljubljani nadaljuje izobraževanje pri prof. Dušanu Krajncu na Akademiji za glasbo (AG) v Ljubljani. Dejan Žnideršič je po zaključku šolanja na SGBŠ študij pozavne nadaljeval na AG v Ljubljani. Leta 1998 je bil član Policijskega orkestra, zdaj pa je že 12 let kot pozavnist zaposlen v Orkestru slovenske vojske. Od marca 2004 je tudi dirigent Pihalnega orkestra Krško.

Mladi glasbeniki igrajo v različnih orkestrih in manjših sestavih. Kot solisti ali v komornih zasedbah se udeležujejo glasbenih tekmovanj, na katerih posegajo po najvišjih mestih.

Franci Arh poučuje trobila v Glasbeni šoli v Krškem. Leta 1987 je prevzel dirigentsko palico enega najstarejših orkestrov v Sloveniji – Pihalnega orkestra Kapele. Pod njegovim vodstvom se je orkester začel udeleževati tekmovanj, s katerih se vrača s priznanji in najžlahtnejšimi odličji.

Rogist MARKO ARH (1994) – sin Francija Arha – se je začel učiti igranja na rog v Glasbeni šoli Krško pri prof. Dragu Gradišku. Šolanje nadaljuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru pri prof. Borisu Dvoršaku. Je član Simfoničnega orkestra GŠ Krško in Pihalnega orkestra Kapele.

MARTIN ŠUŠTERŠIČ (1970) je po končani Glasbeni šoli v Krškem šolanje nadaljeval na SGBŠ v Ljubljani pri prof. Janezu Lovšetu in na Akademiji za glasbo v Ljubljani, pri priznani umetnici in profesorici Dubravki Tomšič Srebotnjak, kjer je leta 1992 z odliko končal višješolski študij. V času šolanja se je udeležil in bil nagrajenec klavirskih tekmovanj, med drugim tekmovanja učencev in študentov glasbe Republike Slovenije (1989), na katerem je osvojil 100 točk in tako postal absolutni zmagovalec tekmovanja.