Prijazno vas vabimo na

10. Anine glasbene večere,

ki se bodo tudi tokrat od julija do septembra
odvijali v cerkvi sv. Ane v Leskovcu.

Cerkev sv. Ane je ob koncu tisočletja doživela veliko obnovo, po kateri je priljubljena romarska cerkvica zažarela v čudoviti podobi. Izredna akustičnost pa ji dodaja še posebno vrednost. Slednje pa je bilo vzgib za dodatno vsebino. Ideja o koncertih klasične glasbe bo tako to poletje bogato obrodila že desetič.

Gostje Aninih glasbenih večerov so mladi, nadarjeni glasbeniki, ki na tekmovanjih doma in v tujini posegajo po najvišjih mestih. Večinoma so to dijaki srednjih glasbenih šol in študentje akademij za glasbo, ki nastopajo kot solisti, ob spremljavi ali pa kot komorni sestavi. Spogledujemo pa se tudi z uspešnimi glasbeniki, ki kot solisti nastopajo v orkestrih in opernih hišah, priznanih v domovini in po svetu.

Doslej se je o okviru tega projekta odvilo 36 koncertov, na katerih je sodelovalo več kot 160 glasbenikov. Z veseljem se pohvalimo, da so bili naši gostje med mnogimi tudi zveneča imena kot so Nuška Drašček, Tilen Artač, Anja Gaberc, Mihaela Komočar, letošnji nagrajenec prešernovega sklada, trobentač Franc Kosem, in nenazadnje vse bolj priljubljeni svetovno znani violončelist Luka Šulić.

Uvod v 10. Anine glasbene večere 2012 bosta v petek, 6. julija 2012 naredili violinistki Manca Marinčič in Ingrid Kozole z gosti.

INGRID KOZOLE (1994) Z glasbo se je začela ukvarjati ob vstopu v osnovno šolo. Vpisala se je na Glasbeno šolo Krško in od takrat ji ves čas ob strani stoji učiteljica violine Ivana Krhin Podlesnik. Ingrid se je izobraževala na seminarjih pri prof. Zoranu Milenkoviću, prof. Arminu Sešku, prof. Bojanu Cvetrežniku in drugih. Za sabo ima veliko število nastopov – solističnih, v komornih zasedbah in orkestrih. Tako sedaj igra pri Simfoničnemu orkestru Glasbene šole Krško ter v skupinah AFB in Mariachi Fiesta en Jalisco.

MANCA MARINČIČ (1995) je svoje druženje z violino začela pred osmimi leti v Glasbeni šoli Krško pri profesorici Suzani Drobila. Po končanih sedmih letih nižje glasbene šole, letos pouk violine obiskuje pri profesorici Ivani Krhin Podlesnik. V tretjem razredu violine je postala članica Godalnega orkestra Glasbene šole Krško, v četrtem pa še članica Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško. Po šestem razredu violine je v Dvorani v parku v Krškem pripravila svoj prvi recital. Nastopala je na številnih prireditvah skupaj z orkestrom ali kot solistka.

Poleg glasbe je njena velika ljubezen tudi dramska igra.

Ingrid in Manca imata med glasbeniki veliko prijateljev in prijateljic, s katerimi sta že neštetokrat nastopili tudi v komornih zasedbah. V želji, da skupaj ustvarijo nekoliko drugačno glasbeno doživetje, sta jih povabili k sodelovanju. Z njima bodo zaigrali: Klara Masnik, Anja Kramar, Nina Vodeb (violina), Saša Gorenc, Nuša Mešiček (viola), Domen Gošek (kitara), Milica Krhin (klavir) in njuna mentorica Ivana Krhin Podlesnik (violina in viola).