V petek 26. julija 2013, ob 19.00 lepo vabljeni na prvi Anin glasbeni večer 2013

prof. Aleš Makovac – orgle

Akademski glasbenik, skladatelj in dirigent ALEŠ MAKOVAC (1974) je leta 2006 diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, smer sakralna glasba – orgle. Je prejemnik študentske Prešernove nagrade (2005) za ciklus koncertov doma in v tujini. Študij dirigiranja nadaljuje pri prof. Marku Letonji, pri prof. Marku Mihevcu pa študij kompozicije.

Prof. Makovac je poučeval klarinet in saksofon na Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto, bil profesor glasbe in zborovskega petja na osnovni šoli Žužemberk ter profesor orgel, glasbenega stavka in dirigiranja na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja Novo mesto. Pet let je bil tudi ravnatelj Konservatorija za glasbo Jurij Slatkonja; je ustanovitelj podjetja Artes Musicales, ki se ukvarja z umetniškim ustvarjanjem (dirigiranje, kompozicija) in poučevanjem.

Skladateljski opus Aleša Makovca obsega številne priredbe in mnoga avtorska dela. Kot dirigent je sodeloval s številnimi zbori, orkestri, komornimi zasedbami in mnogimi priznanimi solisti, s katerimi je koncentriral na domačih in tujih odrih. V zadnjih 10 letih se je podpisal pod več kot 30 pomembnih dirigentskih izvedb.