V petek, 6. septembra 2013 ob 18.45 lepo vabljeni na tretji Anin glasbeni večer!

ANJA DRSTVENŠEK (1997) je s sedmimi leti začela obiskovati pouk citer na Glasbeni šoli Sevnica pri učiteljici Mateji Količ, nato pri Jasmini Levičar, sedaj pa jo poučuje profesorica Tinka Vukič. Na državnih citrarskih tekmovanjih je leta 2007 dosegla zlato priznanje, leta 2008 skupaj s flavtistko Laro Šalamon zlato priznanje, leta 2010 pa srebrno priznanje. leta 2012 je na tekmovanju TEMSIG prejela srebrno plaketo in 2. nagrado. Istega leta se je udeležila tudi mednarodnega citrarskega tekmovanja v Münchnu.

Pred tremi leti se je v Glasbeni šoli Sevnica začela učiti igranja na klavir pri učiteljici Betki Cimperšek. Uspešno je opravila sprejemne preizkuse na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja v Novem mestu, kjer je zaključila 2. letnik smeri glasbeni stavek, sicer pa je dijakinja Gimnazije Brežice. Septembra 2012 je začela obiskovati pouk petja na Glasbeni šoli Sevnica in na tekmovanju TEMSIG pod mentorstvom Darje Novak na državni ravni prejela bronasto plaketo.

 

KLARA DRSTVENŠEK (2003) je končala 4. razred Osnovne šole Adama Bohoriča v Brestanici. Pri šestih letih je začela obiskovati oddelek glasbene pripravnice na Glasbeni šoli Krško. Najprej je eno leto vadila kljunasto flavto, sedaj pa že dve leti igra na prečno flavto pri profesorici Andreji Istenič Lipovšek. Letos se je udeležila tekmovanja TEMSIG, kjer je prejela zlato plaketo.