farni-list  

5.velikonočna nedelja POT, RESNICA IN ŽIVLJENJE

clip_image00226
»Jaz sem pot, resnica in življenje.
Nihče ne pride k Očetu drugače kot po meni!«
Saj poskusimo hoditi po tej poti, ki vodi k Očetu, a pogosto se držimo svojih resnic in življenja, kjer Bog nima pravega mesta. Ker je dober, nam trenutke, ko skrenemo z njegove poti, odpušča in nas vabi, da se nanjo vedno znova vrnemo. Le tako bomo srečno prispeli na cilj – to je edina prava pot!
 

 

 PRVO SVETO OBHAJILO
»Zakaj jaz ne smem dobiti hostije?«

 

 

clip_image00215 Mala Lucija je rada odhajala na počitnice k babici in dedku. Tam je spoznala mnogo dogodivščin, ki so jo veselile. Igrala se je z otroki, živalmi, naredila preproste igrače, se skrivala.
Ob nedeljah je skupaj z babico in dedkom redno obiskovala sveto mašo. Veliko otrok je bilo tam. Radi so se zbirali pred oltarjem, kjer so sodelovali s petjem. Primož je celo igral kitaro, Petra pa jih je spodbujala k petju. Ob koncu maše so ljudje prihajali k oltarju in duhovnik jim je delil bele hostije.
Radovedna Lucija je hitro vprašala: »Babica, kaj ima duhovnik v tisti zlati posodi?«
Babica se je trudila Luciji odgovarjati: »Lucija, tam ima duhovnik hostije, Jezusa. Tistega, ki ga imamo radi. Pri vsaki maši gremo k obhajilu po Jezusa, da ga sprejmemo v svoje srce..«
Zakaj pa jaz ne smem po Jezusa?« je nadaljevala Lucija.
»Lucija, Jezus te z veseljem pričakuje in se veseli trenutka, ko bo stopil v tvoje čisto otroško srce. Temu trenutku pravimo zakrament. To je velik dogodek, zato čisto majhni še tega ne razumejo. V jeseni boš začela obiskovati tretji razred. Skupaj s prijatelji se boš pripravljala na ta dogodek,« ji je pojasnila babica.
»In Jezus bo potem lahko vedno z menoj, babi?«
»Seveda, Lucija. Vedno bo!«

 

 

V nedeljo, 29. maja 2011 bodo to veselje prvikrat izkusili:
Tea Ajdovnik, Adriana Bogolin, Klavdija Božič, Nina Bukovec, Rita Hudorovič, Pia Katič, Hana Kerin, Nastja Kerin, Alja Krhin, Lorelaj Levičar, Teja Lukič, Nika Maznik, Saša Oblak, Pia Pirc, Maja Plankar, Lucija Pust, Zala Reberšak, Manca Srakar, Lucija Šerbec, Klara Vovk, Ema Žičkar, Jan Arh, Marcel Brajdič, Mark Dragonja, Aljaž Hočevar, Domen Kerin, Gal Kos, Žiga Kozole, Anže Krašovec, Mitja Lavrinšek, Dominik Lakner, Lovro Ljubi, Tomaž Mandl, Žan Mavsar, Martin Mirt, Jernej Murn, Boštjan Pacek, Jaka Pešec, Peter Plevanč, Nik Pribožič in Urban Urbanč.